kennis is macht.

Als je een dier hebt moet je vele keuzes maken..  welke voeding, huisvesting, trimsalon hondenschool, medische zorg, wel of niet inenten ? Om een goede keuze te maken moet je kennis hebben van de voor-en nadelen die kleven aan bepaalde keuzes. Wat zit er nu precies in welke voeding. Wat is de consequentie van een bepaalde huisvesting voor het dier. Wat doen entstoffen voor mijn dier ?  Pas als je over deze informatie beschikt kun je een keuze maken die past bij jou. Hiervoor geven wij regelmatig diverse lezingen.

INTERESSE  IN EEN BEPAALDE LEZING ?

LAAT HET ONS EVEN WETEN VIA EEN MAIL.

We plannen met enige regelmaat lezingen in en geven de data dan door op deze pagina, maar bij genoeg gegadigden kunnen we altijd tussendoor een lezing verzorgen.

 

De lezingen worden gegeven door gastsprekers die zich reeds jaren hebben verdiept op hun eigen terrein. Wij zijn dan ook erg blij dat zij hun kennis met ons willen delen.


Binnenkort staat er  zowel een lezing op het programma door Bio-Ron . Als je goed voorbereid de lente in wil gaan met een goed weidebeheer, meer wil weten over de verstrekkende gevolgen van voeding voor mens, dier en natuur, Als je betrokken bent bij de gezondheid van je dier...zijn deze lezingen zeer de moeite waard.  Kijk hieronder voor meer informatie. Als je erbij wil zijn is het mogelijk je via onderstaande contact gegevens aan te melden. exacte data en tijden volgen...

De kosten bedragen €12,50,- inc. koffie / thee en iets lekkers.

Als je jezelf wil opgeven kan dat via tel. 06-53445047 of info@volgjenatuur.com.

 

Lezing voedingsleer...etiketten leren lezen;

Wat betekend nu precies al die informatie die we terugvinden op de verpakkingen van onze dierenvoeding ?

Wat is het verschil tussen natuurlijke voeding en biologische voeding ?

Wat zit er in voeding verwerkt en welke effecten heeft dit op fysiek, mentaal en psychisch welbevinden ?

Kies ik brok of vlees ?

In de voedingsindustrie gaat erg veel geld om. Dit is zowel bij voeding die voor menselijke consumptie is bestemd als ook in de dierenvoeding het geval.  Meer en meer krijgen we te horen over allergische reacties, overactieve of juist inactieve dieren. Meer en meer zaken over voedingsfraude bereiken de media.

Kennis is macht, dus als je een weloverwogen keuze wil maken in de voeding die je zelf wil nuttigen, maar ook de voeding die je je dier wil voor zetten dan brengt deelname aan deze lezing je handvaten waar je op kan letten bij het beoordelen van voeding. 

 

Bio-Ron lezing;

Ons welbevinden en dat van onze dieren wordt beinvloed door de mate waarop er aan onze basisbehoeften wordt voldaan. Als we goede voeding tot ons nemen die ons lichaam datgene geeft wat het nodig heeft in een goede balans...meer vetten in de winter...meer vocht in de zomer...de juiste vitaminen, mineralen, etc. Als we een huisvesting hebben waarin we ons prettig voelen...beschut tegen de regen, kou of hitte, met voldoende ruimte....Als we goede interactie kunnen hebben met anderen...dan voelen we ons gelukkig, fit en voldaan.  

Ron Hoffman is reeds vele jaren werkzaam in de voedingsindustrie. Waar hij eerst voeding produceerde voor mensen, legt hij zich nu toe op voeding voor dieren. Met name paarden, pluimvee, maar ook de hond en kat komen aan bod. Ron legt uit waar de basis ligt van goede voeding, hoe je toe kunt werken naar een goed biologisch weidebeheer. Hij zet uiteen hoe wij kunnen bijdragen om onze dieren in een goede balans te krijgen, waar de relatie ligt tussen een goede maag-darm flora en een goed werkend immuunsysteem. Verder geeft hij in deze lezing uitleg over hoe de huisvesting van paarden invloed heeft op hun welzijn en geeft hij veel tips over het opzetten van een goede stalling en het aanleggen van een goede mesthoop.

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het bijwonen van deze dag niet alleen het leven van uw dier in positieve zin zal veranderen...maar ook dat van uzelf.

 

Lezing homeopathie voor dieren;

Goede voeding, goede huisvesting, voldoende beweging, maar ook voldoende rust, voldoende water en een prettig sociaal milieu zijn allemaal zaken die bijdragen aan een goed immuunsysteem en een goede gezondheid. Maar al proberen we nog zo goed in al deze dingen te voorzien...daarmee kunnen we helaas nog steeds niet alle negatieve invloeden die een aanval plegen op onze gezondheid en die van onze dieren buitensluiten.

We leven in een wereld met steeds meer stress. We moeten steeds meer presteren in steeds minder tijd. Helaas geld dit vaak ook voor onze dieren. Steeds meer voertuigen op straat, en meer industrie zorgt ook voor meer vervuiling in de lucht die wij inademen. Het gemak van multimedia brengt een enorme bron van straling om en door ons heen, wat ook nadelige gevolgen heeft voor onze gezondheid.

Naast de reguliere geneeskunst kan de natuur ons hier ook een handje helpen.

Tijdens deze lezing legt,  bevoegd klassiek homeopaat Eefje van Gemert  ons uit hoe homeopathie werkt, en worden er herkenbare voorbeelden gegeven over een aantal gezondheidsproblemen waarbij homeopathie o.a. kan worden ingezet....Denk bijvoorbeeld aan anaalklierproblemen bij de hond, schijnzwangerschap, problemen in het beweging gestel, maar ook bij dieren die bijvoorbeeld door een aanval erg angstig zijn geworden....Ook bij honden die binnen de  reguliere geneeskunst zijn "uitbehandeld" zou homeopathie wellicht nog een ondersteuning kunnen bieden...

 

Lezing over entingen. Wat zijn de risico's van het wel of niet enten.

Tot voor zeer kort geleden werden al onze (huis-) dieren standaard jaarlijks geent. De laatste tijd zijn een aantal entstoffen (zowel bij mensen als bij dieren) wat negatief in het nieuws geweest. De vraag is gerezen of entstoffen niet veel langer werkzaam zijn dan gedacht, en of enten als dat nog niet nodig mocht zijn het immuunsysteem juist niet meer belast, dan dat het goed zou doen.

Inmiddels kan men er ook voor kiezen het dier te laten "titteren". Hierbij wordt er door bloedafname gekeken of het dier nog voldoende afweerstoffen in het systeem heeft tegen bepaalde ziekte verwekkers waarbij de enting kan worden uitgesteld of soms zelfs niet meer nodig zou zijn.

Middels deze lezing hopen wij een aantal vragen te beantwoorden over deze materie zodat u een weloverwogen keuze kan maken die past bij u en uw dier...